Kvalita Mylord Premium

Vycházíme vstříc potřebám moderních zákazníků, kteří chtějí kupovat rybí výrobky pouze velmi dobré kvality – bez kompromisů. Velmi důležité, až rozhodující, pro kvalitu rybího masa je způsob jeho zmrazení.

Stále více se zaměřujeme na výrobky z rybí suroviny (zejména aljašské tresky), která byla zmrazena přímo na moři, na palubě lodi, ihned po ulovení a vyfiletování.

Takové výrobky dodávají lidskému organizmu kvalitní dietní bílkoviny, minerály, stopové prvky a omega 3 nenasycené kyseliny v množství a kvalitě jako čerstvé, nezmrazené ryby. (Ty by ovšem musely být konzumovány do několika málo hodin po ulovení, což je prakticky možné pouze v přímořských oblastech.)

Navíc si rybí filé zmrazené přímo na moři zachová i skvělou chuť, šťavnatost a pevnou konzistenci.

Takové filé je i zaručeně bez chemických aditiv, které zadržují v mase ryb uměle přidanou vodu (ta potom tvoří 20-30% celkové hmotnosti). Kdo chce tedy ušetřit a koupí si rybí filé s polyfosfáty, solí, citráty, (E452,E330 atd.), má v konečném efektu mnohem méně rybího masa a kupuje místo toho vodu, která potom při tepelné úpravě opět vyteče.

Většina produktů z treskovitých ryb nabízených v českém maloobchodě, je vyrobena z rybí suroviny, která byla zmrazena celkem dvakrát. Většinou v Číně. Poprvé jako celá ryba na palubě lodi a potom v továrně na pevnině, kde je tato ryba rozmrazena, vyfiletována a opět zmrazena.

Výsledkem tohoto procesu je rybí produkt sušší, (zbavený části přirozené vody a tedy šťavnatosti), se sníženým obsahem zdravých a výživných látek. Ale je proto i levnější, než špičkové, na moři zmrazené filé. Pokud zůstane takovýto produkt bez chemických aditiv (éček), pak se dá ještě akceptovat. Pokud však výrobce přidá do rybího filé aditiva, s cílem uměle zvýšit jeho hmotnost přidanou vodou, kterou tato aditiva v rybím mase ve zmrazeném stavu zadržují, je zle. Vznikne sice ještě levnější, ale zato vyloženě nechutný výrobek. Zejména všechny treskovité ryby jsou tím nevratně zničeny.

NEKUPUJTE VODU, KUPUJTE RYBU!