Losos divoký Keta: porce z filetů

Mylord PREMIUM
Latinský název
Oncorhynchus keta
Místo lovu
FAO 61/67
Způsob lovu
Kruhové zátahové sítě a čeřeny
Balení
400g

Losos divoký Keta: porce z filetů

Divoký losos keta, lovený u amerických břehů Aljašky, patří k těm nejkvalitnějším divokým lososům. Sytě červená barva a stříbrná kůže jsou parametry, podle kterých se pozná ta nejkvalitnější ryba. Pro naše výrobky používáme prvotřídní surovinu. Dovážíme celé, na moři zmražené ryby, které dále zpracováváme v ČR do finálního výrobku. Chuť a struktura masa je dána dlouhou cestou, kterou losos musí zdolat, a potravou, na kterou při této dlouhé cestě narazí.

Divoký losos má univerzální využití a je jedno, zda-li si ho vychutnáme se salátem, těstovinami, grilovaný nebo pečený. Divoký losos je loven pouze v krátkém čase mezi koncem června a začátkem září, když se po dlouhé cestě vrací zpět do svých domovských sladkovodních vod. Z tohoto důvodu není možné, aby byl divoký losos celoročně k dostání v čerstvém stavu. Šokovým zamrazením po zpracování si ale losos uchová své chuťové parametry po dlouhou dobu.

Výživové hodnoty

Hodnoty na 100 g výrobku

Energie 377/89 kJ/kcal
Tuky 1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,40 g
Sacharidy 0 g
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 20 g
Sůl 0,20 g

Místo výlovu