Aljašská treska, jedna z nejchutnějších ryb, je přímo na lodi filetována a zamražena. Tímto nejlepším způsobem zpracování si ryba zachová svoji strukturu, chuť a výživové hodnoty. V naší výrobě v ČR pak následně filety za stále zmraženého stavu balíme do finálních výrobků.
Filety z aljašské tresky představují tu nejrychlejší zdravou večeři. Stačí ve zmrazeném stavu dát na několik minut pánev nebo do trouby a servírovat společně se zeleninou.
Aljašská treska je volně žijící ryba lovená v ledových vodách severního Tichého oceánu. Je jednou z nejhojnějších a nejvíce udržitelných mořských ryb na světe. Přísný systém kvót na výlov udržuje populaci aljašské tresky v dostatečném stavu, aby se další generace mohly nadále obnovovat. Ledová voda dodává sněhově-bílému masu jeho texturu, vzhled a chuť.
Hodnoty na 100 g výrobku
Energie | 326/77 kJ/kcal |
---|---|
Tuky | 1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,15 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 17 g |
Sůl | 0,10 g |