Filety z aljašské tresky

Mylord PREMIUM
Latinský název
Theragra chalcogramma
Místo lovu
FAO 61/67
Způsob lovu
Vlečné sítě
Balení
400 g

Filety z aljašské tresky

Aljašská treska, jedna z nejchutnějších ryb, je přímo na lodi filetována a zamražena. Tímto nejlepším způsobem zpracování si ryba zachová svoji strukturu, chuť a výživové hodnoty. V naší výrobě v ČR pak následně filety za stále zmraženého stavu balíme do finálních výrobků.

Filety z aljašské tresky představují tu nejrychlejší zdravou večeři. Stačí ve zmrazeném stavu dát na několik minut pánev nebo do trouby a servírovat společně se zeleninou.

Aljašská treska je volně žijící ryba lovená v ledových vodách severního Tichého oceánu. Je jednou z nejhojnějších a nejvíce udržitelných mořských ryb na světe. Přísný systém kvót na výlov udržuje populaci Aljašské tresky v dostatečném stavu, aby se další generace mohli nadále obnovovat. Ledová voda dodává sněhově-bílému masu jeho texturu, vzhled a chuť.

Výživové hodnoty

Hodnoty na 100 g výrobku

Energie 326/77 kJ/kcal
Tuky 1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,15 g
Sacharidy 0 g
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 17 g
Sůl 0,10 g

Místo výlovu