Grilovaný losos s orzo rýží a špenátem
Ryby jsou plné omega-3 mastných kyselin, vitamínů a minerálů, které podporují naše zdraví. Losos Mylord Premium je oblíbený díky své celoroční dostupnosti a vyššímu obsahu tuku, což z něj činí ideální volbu pro pestrou stravu. Bloky pro výrobu porcí vznikají z částí nebo celých filetů ihned po výlovu, přičemž rychlé šokové zamrazení zachová texturu a chuť masa.
Norsko a Chile patří mezi lídry ve farmování lososa, a to díky svým fjordům a ideálním podmínkám pro chov těchto ryb. Místní producenti mají dlouholeté zkušenosti a přísně dbají na správné výživové standardy, které zajišťují kvalitu chovaných lososů. Snažíme se spolupracovat pouze s těmi producenty, kteří splňují vysoké požadavky, abyste si mohli být jisti, že do vašeho jídelníčku přinášíme jen to nejlepší.

Suroviny:
300 g lososa obecného Mylord Premium (1 balení)
2 lžičky italských bylinek
2 stroužky česneku
1/3 hrnku bílého vína
1 šalotka
1,5 hrnku orzo rýže
2,5 hrnku kuřecího vývaru
½ hrnku smetany
½ hrnku nastrouhaného parmazánu
2 hrnky čerstvého špenátu
1-2 lžičky citronové šťávy
lžíce másla
olivový olej
sůl a pepř

Příprava:
- Plátky lososa osolte a posypte bylinkami. Do pánve nalijte trochu oleje a lososa osmahněte z obou stran. Poté ho odložte stranou.
- Šalotku a česnek najemno nakrájejte.
- V hluboké pánvi rozehřejte lžíci másla a 2 lžíce olivového oleje. Vhoďte šalotku a česnek a suroviny na mírném ohni 1-2 minuty restujte. Poté nasypte orzo rýži a zalijte bílým vínem. Víno nechte vyvařit.
- Vše zalijte vývarem a osolte. Následně přiveďte k varu a pod pokličkou 10 minut vařte. Během vaření suroviny průběžně míchejte. Nakonec rýži zjemněte smetanou, parmazánem s dochuťte citronovou šťávou.
- Na závěr do rýže vmíchejte listy špenátu a navrch položte plátky lososa. Vše minutu povařte a poté podávejte.

Přejeme dobrou chuť!
Připraveno ve spolupráci s Garden.and.Kitchen
Ryby Mylord můžete ulovit v těchto obchodech:






