Grilovaný losos s orzo rýží a špenátem

Ryby jsou plné omega-3 mastných kyselin, vitamínů a minerálů, které podporují naše zdraví. Losos Mylord Premium je oblíbený díky své celoroční dostupnosti a vyššímu obsahu tuku, což z něj činí ideální volbu pro pestrou stravu. Bloky pro výrobu porcí vznikají z částí nebo celých filetů ihned po výlovu, přičemž rychlé šokové zamrazení zachová texturu a chuť masa. 

Norsko a Chile patří mezi lídry ve farmování lososa, a to díky svým fjordům a ideálním podmínkám pro chov těchto ryb. Místní producenti mají dlouholeté zkušenosti a přísně dbají na správné výživové standardy, které zajišťují kvalitu chovaných lososů. Snažíme se spolupracovat pouze s těmi producenty, kteří splňují vysoké požadavky, abyste si mohli být jisti, že do vašeho jídelníčku přinášíme jen to nejlepší.

Recepty30.10.2025
Suroviny:

300 g lososa obecného Mylord Premium (1 balení)

2 lžičky italských bylinek

2 stroužky česneku

1/3 hrnku bílého vína

1 šalotka

1,5 hrnku orzo rýže

2,5 hrnku kuřecího vývaru 

½ hrnku smetany

½ hrnku nastrouhaného parmazánu  

2 hrnky čerstvého špenátu 

1-2 lžičky citronové šťávy 

lžíce másla 

olivový olej

sůl a pepř 

Příprava:
  1. Plátky lososa osolte a posypte bylinkami. Do pánve nalijte trochu oleje a lososa osmahněte z obou stran. Poté ho odložte stranou.
  2. Šalotku a česnek najemno nakrájejte. 
  3. V hluboké pánvi rozehřejte lžíci másla a 2 lžíce olivového oleje. Vhoďte šalotku a česnek a suroviny na mírném ohni 1-2 minuty restujte. Poté nasypte orzo rýži a zalijte bílým vínem. Víno nechte vyvařit. 
  4. Vše zalijte vývarem a osolte. Následně přiveďte k varu a pod pokličkou 10 minut vařte. Během vaření suroviny průběžně míchejte. Nakonec rýži zjemněte smetanou, parmazánem s dochuťte citronovou šťávou. 
  5. Na závěr do rýže vmíchejte listy špenátu a navrch položte plátky lososa. Vše minutu povařte a poté podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

Připraveno ve spolupráci s Garden.and.Kitchen

 

 

Ryby Mylord můžete ulovit v těchto obchodech: