Grilovaný losos s orzo rýží a špenátem

Ryby jsou plné omega-3 mastných kyselin, vitamínů a minerálů, které podporují naše zdraví. Losos Mylord Premium je oblíbený díky své celoroční dostupnosti a vyššímu obsahu tuku, což z něj činí ideální volbu pro pestrou stravu. Bloky pro výrobu porcí vznikají z částí nebo celých filetů ihned po výlovu, přičemž rychlé šokové zamrazení zachová texturu a chuť masa.  

Norsko a Chile patří mezi lídry ve farmování lososa, a to díky svým fjordům a ideálním podmínkám pro chov těchto ryb. Místní producenti mají dlouholeté zkušenosti a přísně dbají na správné výživové standardy, které zajišťují kvalitu chovaných lososů. Snažíme se spolupracovat pouze s těmi producenty, kteří splňují vysoké požadavky, abyste si mohli být jisti, že do vašeho jídelníčku přinášíme jen to nejlepší. 

Recepty2.11.2025

Suroviny: 
300 g lososa obecného Mylord Premium (1 balení) 
2 lžičky italských bylinek 
2 stroužky česneku 
1/3 hrnku bílého vína 
1 šalotka 
1,5 hrnku orzo rýže 
2,5 hrnku kuřecího vývaru  
½ hrnku smetany 
½ hrnku nastrouhaného parmazánu   
2 hrnky čerstvého špenátu  
1-2 lžičky citronové šťávy  
lžíce másla  
olivový olej 
sůl a pepř  



Příprava: 

  1. Plátky lososa osolte a posypte bylinkami. Do pánve nalijte trochu oleje a lososa osmahněte z obou stran. Poté ho odložte stranou.
  2. Šalotku a česnek najemno nakrájejte.  
  3. V hluboké pánvi rozehřejte lžíci másla a 2 lžíce olivového oleje. Vhoďte šalotku a česnek a suroviny na mírném ohni 1-2 minuty restujte. Poté nasypte orzo rýži a zalijte bílým vínem. Víno nechte vyvařit.  
  4. Vše zalijte vývarem a osolte. Následně přiveďte k varu a pod pokličkou 10 minut vařte. Během vaření suroviny průběžně míchejte. Nakonec rýži zjemněte smetanou, parmazánem s dochuťte citronovou šťávou.  
  5. Na závěr do rýže vmíchejte listy špenátu a navrch položte plátky lososa. Vše minutu povařte a poté podávejte. 
     
     
    Přejeme dobrou chuť! 
    Připraveno ve spolupráci s Garden.and.Kitchen