Proč mražená ryba

Je nutné uznat, že čerstvá ryba je čerstvá ryba. Ale takový privilegovaný přístup k čerstvým surovinám Česká republika vzhledem ke své poloze nemá a i mezi odborníky se často dává přednost bezprostředně po výlovu zmraženým mořským rybám před čerstvými.

Zajímavosti18.11.2021

Proč je tedy mražená ryba lepší?

Pokud se čerstvé ryby zmrazí ihned po ulovení na lodi, zachová se jejich čerstvost, protože ještě nezačal proces mikrobiologického rozkladu. Správná manipulace při zpracování ryb je potom zárukou, že si ryba zachová své nutriční hodnoty, svoji strukturu a kvalitu. V neposlední řadě je mražená ryba lepší na logistiku a manipulaci. Předchází se tak zbytečným ztrátám této drahocenné suroviny.

Je nutné uznat, že čerstvá ryba je čerstvá ryba. Podle studie Dánské technické univerzity již od druhého dne po ulovení má mražená ryba lepší vlastnosti než ryba chlazená.

I ryby mají svoji sezónnost

Ryby se neloví po celý rok, ale loví se pouze ve vymezených časových oknech. Dostat po celý rok na talíř čerstvou rybu tak není možné. Naopak technologie šokového mražení na lodích nám umožňuje si vychutnat tu nejkvalitnější rybu po celý rok.

Cesta mořských ryb od moře na stůl je dlouhá. Podle studie Dánské technické univerzity již od druhého dne po ulovení má mražená ryba lepší vlastnosti než ryba chlazená.

Pod naší značkou Mylord Premium prodáváme pouze na moři zmražené rybí produkty, které splňují ta nejpřísnější kvalitativní kritéria. Ochutnejte, a už nikdy nebude chtít si dát jinou rybu.