Rybí prsty z aljašské tresky s kořeněnými bramborami
Treska je oblíbená ryba, která se těší velké popularitě v kuchyních po celém světě. Díky bohatým živinám a nízkému obsahu tuku je perfektní volbou pro zdravou stravu. Aljašská treska Mylord Premium je známá svou jemnou a delikátní chutí. Je lovena v ledových vodách severního Tichého oceánu, kde panují přísné kvóty na výlov ryb, což z ní dělá jednu z nejvíce udržitelných mořských ryb světa. Po výlovu je treska filetována přímo na lodi a zamražena do bloků, čímž si zachovává svou strukturu i chuť. V naší výrobě jsou tyto bloky pak nařezány na jednotlivé porce.
Tresku můžete připravit v troubě, ugrilovat nebo ji můžete dát ve zmrazeném stavu na středně rozehřátou pánev. Skvěle se hodí do těstovin nebo rybích polévek, ale také k bramborám či zelenině. Inspirovat se můžete například naším receptem na rybí prsty s kořeněnými bramborami.

Suroviny:
1 balení filé z aljašské tresky od Mylord Premium
1 hrnek hladké mouky
2 vejce
2 hrnky drcených kukuřičných lupínků
1 lžička sladké papriky
½ lžičky sušeného česneku
½ lžičky černého pepře
1 lžička soli
0,5 kg brambor
2-3 lžíce olivového oleje
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička uzené papriky
0,5 lžičky sušeného česneku
1 lžička soli
špetka chilli
Příprava:
- Nejprve si připravte rybu. Tresku nakrájejte na kousky. Mouku smíchejte se solí, česnekem, paprikou a pepřem. Kousky tresky obalte v ochucené mouce, poté v rozšlehaných vejcích, a nakonec v kukuřičných lupínkách. Lehce pokapejte olejem a pečte v horkovzdušné fritéze.
- Následně si rozehřejte troubu na 180 stupňů (na horkovzduch) a přichystejte si brambory. Menší brambory nakrájejte na čtvrtiny, větší brambory na osminy. Nakrájené brambory osolte a posypte kořením. Vše promíchejte a zakápněte olivovým olejem. Dejte do předehřáté trouby a pečte 40 minut. V půlce brambory promíchejte.
- Hotové kořeněné brambory podávejte s upečenou treskou a tatarkou.
Přejeme dobrou chuť!
Připraveno ve spolupráci s Garden.and.Kitchen