Rybí prsty z aljašské tresky s kořeněnými bramborami

Treska je oblíbená ryba, která se těší velké popularitě v kuchyních po celém světě. Díky bohatým živinám a nízkému obsahu tuku je perfektní volbou pro zdravou stravu. Aljašská treska Mylord Premium je známá svou jemnou a delikátní chutí. Je lovena v ledových vodách severního Tichého oceánu, kde panují přísné kvóty na výlov ryb, což z ní dělá jednu z nejvíce udržitelných mořských ryb světa. Po výlovu je treska filetována přímo na lodi a zamražena do bloků, čímž si zachovává svou strukturu i chuť. V naší výrobě jsou tyto bloky pak nařezány na jednotlivé porce.  

Tresku můžete připravit v troubě, ugrilovat nebo ji můžete dát ve zmrazeném stavu na středně rozehřátou pánev. Skvěle se hodí do těstovin nebo rybích polévek, ale také k bramborám či zelenině. Inspirovat se můžete například naším receptem na rybí prsty s kořeněnými bramborami.  

Recepty5.9.2025

Suroviny: 
1 balení filé z aljašské tresky od Mylord Premium  
1 hrnek hladké mouky 
2 vejce  
2 hrnky drcených kukuřičných lupínků  
1 lžička sladké papriky 
½ lžičky sušeného česneku 
½ lžičky černého pepře  
1 lžička soli 
0,5 kg brambor  
2-3 lžíce olivového oleje  
1 lžička sušeného tymiánu  
1 lžička uzené papriky  
0,5 lžičky sušeného česneku   
1 lžička soli 
špetka chilli 

Příprava: 

  1. Nejprve si připravte rybu. Tresku nakrájejte na kousky. Mouku smíchejte se solí, česnekem, paprikou a pepřem. Kousky tresky obalte v ochucené mouce, poté v rozšlehaných vejcích, a nakonec v kukuřičných lupínkách. Lehce pokapejte olejem a pečte v horkovzdušné fritéze.
  2. Následně si rozehřejte troubu na 180 stupňů (na horkovzduch) a přichystejte si brambory. Menší brambory nakrájejte na čtvrtiny, větší brambory na osminy. Nakrájené brambory osolte a posypte kořením. Vše promíchejte a zakápněte olivovým olejem. Dejte do předehřáté trouby a pečte 40 minut. V půlce brambory promíchejte.
  3. Hotové kořeněné brambory podávejte s upečenou treskou a tatarkou.  

 
Přejeme dobrou chuť! 

Připraveno ve spolupráci s Garden.and.Kitchen